Muziek

“Alleen goede muziek hé…” of “kies een goede diskjockey”

dat heeft men U wellicht op het hart gedrukt
maar hoe bepaalt men dat? Wat is nu juist een goede DJ?

DJ Joachim is misschien sterk in een bedrijfsparty of huwelijk maar dan weer minder goed voor een schlagerfestival of techno party….

Daarom kun je besluiten dat je DJ’s moet zoeken in twee categorieën: zoek je één die zich specialiseert in één bepaald genre of zoek je een all-round diskjockey?

Gespecialiseerd

De gespecialiseerde diskjockey  is ideaal als U een electro party doet, een grungefuif, een reggae night,…

Een hele avond één bepaald genre voor een groep gelijkgezinden, liefst van dezelfde leeftijd, prima.

All-round

Een all-rounder is dan weer beter als U voorrang geeft aan een “maximaal aantal mensen te laten dansen”.

Bvb. een heel divers gezelschap of een mix van nationaliteiten.

Indien uw avond bestaat uit:

– een gemengd publiek qua achtergrond, opleiding (en zelfs taal),

– verschillende leeftijdsgroepen,

– mensen met heel verschillende muzieksmaken, kieskeurig,

dan is het best te vertrouwen op een all-round diskjockey.

ALL ROUND

All-Round betekent dat de diskjockey ALLE genres aan bod laat komen en dat hij die avond alles in het werk zal stellen om iedereen te laten dansen.

Vanaf het begin van de avond observeert hij nauwgezet welke muziek aanslaat. Hierbij gebruikt hij een soort ‘bench-marketing’ principe: als DJ kent hij muzikale cluster pakketten: bvb. iemand die van artiest X houdt zal bijna zeker ook van artiest Y houden.

Hierin schuilt de kracht van de all-round DJ: anticiperen wat de aanwezige mensen willen horen zonder het hen te hoeven vragen.

Een all-round DJ let daarbij bvb. goed op wanneer iemand die aan de tafel zit en niet danst toch plots met de vingers meetokkelt of met zijn voet op-en-neer wiebelt op de muziek.

Die details vertellen veel over die persoon zijn muzikale smaak. Vervolgens pikt een all-round DJ hierop in.

VERZOEKJES

Ook typisch voor een allrounder is dat hij risico’s neemt door veel af te wisselen in tempo, genre en keuze.

Een bepaald verzoekje draait hij pas wanneer hij voelt dat de dansvloer er klaar voor is of als het smaakvol is. “Party in Style”.

Soms bouwt een DJ ook bewust af na een ophitsende mix door bvb. een slow in te lassen zodat mensen die zich te pletter hebben gedanst op snelle beats tijd vinden om op te laden en te drinken’.

Kortom: als U een allround diskjockey zoekt die erop let dat de muziek breed, stijlvol (dus ZONDER praten) en snel aan elkaar gemixed wordt, dan is DJ Joachim misschien wel iets voor U.

En net zoals bij een gewone bar kan er aan de discobar de hele avond door ‘à la carte’ besteld worden en kan men verzoekjes aanvragen. Een goede DJ draait niet zijn muziek maar uw muziek.

PLAYLIST?

U kan een playlist doorsturen of muzikale richtingen aangeven.

DJ Joachim zal hierop per mail gratis met U blijven corresponderen en zoveel mogelijk uw muzikale wensen in kaart brengen.

Trendy lounge muziek bij het toekomen van de gasten? Spetterende tune voor het dessert?  DJ Joachim is erop voorzien om uw avond muzikaal in alle schoonheid te doen eindigen.

Met goede muziek? Nou ja, ..vooruit dan….met goede muziek !

Klik hier om te kijken of uw datum nog vrij is in zijn agenda.